rólunkA

Borbélymúzeum egy komplex létesítmény része, ami azért jött létre, hogy borbélyokat tudjunk képezni felső fokon.
Az első emeleten az OKJ-s iskolánk tanműhelye található és egy 45 fős bemutatóterem szinpaddal, ahol nemcsak a hazai jeles fodrászokat és céges bemutatóit, szemináriumait nézhetik meg a borbélyok és a borbély diákok, hanem híres neves külföldi sztárokat is, mint pl. ……………………………….,aki október végén tartott bemutatót.
A földszinten a Budapest Barber Shop tradicionális szalonja üzemel, borbélymúzeummal. A Budapest Barber Shop-ok tradicionális borbélyszalonok. Ez adta azt az ötletet, hogy bemutassuk, a régi borbélyszakmát a teljesség igénye nélkül, de úgy, hogy az érdekes legyen akár a fodrásztanulók, akár csak a szakma iránt érdeklődő átlagemberek számára.
A Borbélymúzeum bemutatja a borbélyság teljes történetét, a kezdetektől-napjainkig beleértve a felcserséget is. Ehhez számos érdekes használati tárgyakat, relikviákat sikerült összegyűjteni.
Hosszú utánajárások, alkudozások, és komoly restaurálási munkálatok után sikerült egy akkora kollekciót összerakni, ami már be tudja mutatni ezt az érdekes világot.
Számos századelőtti berendezési tárgyakat, kellékeket, dokumentumokat szeretnünk be és állítottunk ki, melyek segítségével bepillanthatunk a régi borbélyvilágba.
A tárlat célja, hogy a következő borbélynemzedéket, fodrászdiákokat megismertesse a borbélyság történetével és lehetőséget nyújt diákoknak kézbevenni a régi kellkelet, megtanulni a régi borotra fenését kövön, szíjon, fenőfán természetesen segítséggel.
Így a diákok egyben, egy helyen megismerhetik a borbélyság múltját – múzeum – és betekinthetnek a jelenlegi, működö borbélyság életébe is – szalon.


Jelentkezés tárlatvezetésre10 fő esetén a tárlatvezetés előre egyeztetett időpontban.
Elsősorban iskolák jelentkezését várjuk erre a programra.


id. Gellei András
+36 30 944 10 85
gellei50@t-online.hu